Tarjoukset.fi

Kunta: Toimiala: Hakusana:  
Uusi haku

Uutiset

Takaisin

Verenpainetauti, astma ja diabetes oikeuttivat useimmin erityiskorvattaviin lääkkeisiin
Verenpainetauti, astma ja diabetes oikeuttivat useimmin erityiskorvattaviin lääkkeisiin

Suomalaisista 1,3 miljoonalla oli oikeus erityiskorvattaviin tai rajoitetusti korvattaviin lääkkeisiin viime vuoden lopussa.

Oikeus erityiskorvattaviin tai rajoitetusti korvattaviin lääkkeisiin myönnetään Kelassa vaikean ja pitkäaikaisen sairauden perusteella. Tämä tarkoittaa, että korvausta maksetaan 72 % tai 100 % lääkkeen hinnasta. Muissa tapauksissa maksetaan sairausvakuutuskorvauksena peruskorvausta, joka on 42 % lääkevalmisteen hinnasta.
 

Yleisin erityiskorvattaviin lääkkeisiin oikeuttava sairaus oli verenpainetauti. Sen erityiskorvattaviin lääkkeisiin oli oikeus 508 600 henkilöllä. Muita yleisiä erityiskorvattaviin lääkkeisiin oikeuttavia sairauksia olivat krooninen keuhkoastma ja diabetes. Näiden kolmen sairauden korvausoikeudet olivat 48 % kaikista korvausoikeuksista.

Henkilöllä voi olla erityiskorvausoikeus myös usean sairauden perusteella. Kahden korvausoikeuden yhdistelmistä tavallisimpia olivat verenpainetauti ja diabetes, sepelvaltimotauti ja sepelvaltimotautiin liittyvä rasva-aineenvaihdunnan häiriö sekä verenpainetauti ja astma.

Lähde: Kela
 

Sivuston sisällön käyttö markkinointi- ja myyntitarkoituksissa on ehdottomasti kielletty. Scanria Oy